Tysk Roubaix-vinder: Jeg var ikke bange for at fejle

Skrevet af admin

12/04/2015

Dagens topnyheder

Tyskeren John Degenkolb har nu vundet to af cykelsportens allerstørste løb på få uger.

Søndagens sejr i Paris-Roubaix kom, fordi han turde satse og ikke var nervøs for at begå fejl. Det mener han selv.

Sidste år blev han nummer to efter Niki Terpstra, som kom alene til mål. Lærdommen fra det løb, brugte han.

- Jeg var nødt til at investere noget i det, og jeg var ikke bange for at fejle, siger John Degenkolb ifølge cyclingnews.

Da en af outsiderne, Greg Van Avermaet (BMC) var kørt væk med Quickstep-rytteren Yves Lampaert, tog John Degenkolb sagen i egen hånd og kørte dem ind helt alene.

Det betød, at han måtte arbejde hårdt for at komme op til dem, men også da han var kommet op. For de var ikke meget for at hjælpe ham.

- Når man med stor sandsynlighed er den hurtigste mand, er der ingen, som vil være med til at arbejde. Derfor besluttede jeg at gøre det selv. Jeg mener selv, at det var det rigtige at gøre og på det rigtige tidspunkt.

- Det var rigtig, rigtig hårdt, men jeg er så glad og stolt, siger John Degenkolb.

Den 26-årige tysker plejer at stå i skyggen af sin landsmand Marcel Kittel, som har vundet adskillige etaper i Tour de France de senere år, men Kittel er skadet, og så har John Degenkolb grebet chancen.

- Det er dette løb, jeg altid har drømt om at vinde, siger han, inden han afbryder sig selv for at kramme sine holdkammerater.

- Det er utroligt. Jeg kan næsten ikke tro det endnu. Jeg var nødt til at arbejde meget hårdt for det, og mit hold gjorde alt for at kontrollere løbet, indtil det blev min tur.

- Vi vidste godt, at det ville blive svært, og at en stor gruppe kunne komme sammen til mål. Jeg var nødt til at køre, for ellers kunne jeg være havnet i samme situation som sidste år, siger Degenkolb videre.

I 2013 vandt John Degenkolb også efterårsklassikeren Paris-Tours, da han spurtbesejrede danske Michael Mørkøv (Tinkoff-Saxo).

Med Paris-Roubaix er brostensløbene forbi. Nu venter de mere kuperede klassikere Amstel Gold Race, Liege-Bastogne-Liege og Fleche Wallonne for andre ryttertyper.

/ritzau/