Tysk stjerne skaber sponsorproblemer på landshold

Tyskere er ikke mindst kendt for deres præcision og disciplin, men det prægede ikke den 21-årige Bayern München-stjerne Mario Götze under torsdagens træning med det tyske fodboldlandshold.

Her stillede han til træning i Nike-strømper, hvilket var problematisk, da landsholdets sponsor er konkurrenten Adidas. Derimod er Nike Götzes personlige sponsor.

- Spillerne kan frit vælge deres sko. Men dette må ikke ske. Det er en irriterende sag, siger det tyske landsholds manager, Oliver Bierhoff, ifølge Reuters.

Han gjorde det klart, at selv om spillerne ikke er på ansættelseskontrakter i forbindelse med landsholdet, forpligter landsholdsspillerne sig til at acceptere forbundets aftaler med sponsorer og partnere.

Mario Götze undskyldte sig efterfølgende med, at strømperne var af en speciel slags, han bruger som et led i genoptræningen efter sin skade, og at han ikke havde sin personlige sponsor i tankerne.

- Det er en kompressionsstrømpe, jeg har brugt under hele skadesperioden. Jeg har hverken været ude på at provokere eller promovere noget som helst, siger den offensive stjerne.

Om han på nogen måde bliver straffet for sin handling, melder historien intet om.

Den tyske landsholdssamling er i forbindelse med VM-kvalifikationskampen mod Irland, der spilles i Köln fredag aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip