Tysk togstrejke aflyser internationale tog i Danmark

Når lokoførere i Tyskland indleder en længerevarende strejke tirsdag, vil det også få betydning for danske rejsende.

Det forklarer Tony Bispeskov, informationschef i DSB.

- Det får en betydning for dem, der rejser internationalt, altså mellem Danmark og Tyskland. Og det får en konsekvens for pendlere, der normalt benytter de her tog, siger han og fortsætter:

- For de lokale pendlere vil det betyde, at togene ugen ud er aflyst. Det betyder, at de må tage et regionaltog enten før eller efter deres normale afgang. Det vil være vores råd, og det kan de selvfølgelig blive orienteret om på rejseplanen.dk.

Strejken på passagertog bliver indledt tirsdag morgen klokken to og varer til 10. maj. Og den vil af naturlige årsager berøre de danske pendlere, der er vant til at tage hurtige internationale toge i stedet for regionaltoge.

Godstransporten i Tyskland er allerede blevet berørt fra klokken 15 mandag eftermiddag.

Det er en langvarig lønstrid mellem lokoførerne og Deutsche Bahn, der er baggrunden for strejken, og for de danske passagerer kan det altså betyde, at transporttiden bliver væsentligt længere, forklarer informationschefen.

- Vores råd er at gå ind og tjekke rejseplanen, blandt andet fordi vi indsætter busser på nogle af strækningerne, siger han og fremhæver strækningen mellem København og Hamburg.

En anden konsekvens er, at regionaltogene muligvis bliver mere end almindeligt tætpakkede, lyder det fra DSB:

- I videst muligt omfang prøver vi at sætte ekstra vogne på, så vi kan gøre togene så lange som muligt. Men det er klart, at der kan opstå en situation, hvor man skal sidde lidt tættere end normalt i den her uge, siger Tony Bispeskov.

De danske intercitytog kører normalt til og fra Flensborg.

På DSB's hjemmeside kan man finde informationer om særkøreplaner i den her uge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip