Tysk træner: Götze er en vidunderdreng

Den tyske landstræner, Joachim Löw, hylder efter finalesejren over Argentina sin matchvinder, Mario Götze.

Bayern München-spilleren kom ind fra bænken og scorede sejrsmålet til 1-0 i det 113. minut.

- Götze er en vidunderdreng, han er et mirakel, der kan spille flere positioner. Han er typen, der kan komme ind og afgøre kampen, og det gjorde han i dag, siger Joachim Löw ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den tyske VM-titel kommer efter fire lige-ved-og-næsten-oplevelser ved slutrunder siden 2006 og er et produkt af et målrettet tysk talentarbejde.

- Vi har været sammen i 55 dage, vi startede det her projekt for år siden, og det her er kulminationen på en masse hårdt arbejde. Vi har været i stand til at forbedre os, vi troede på det og arbejdede hårdt for det, siger Joachim Löw.

Argentina havde i finalen et par store chancer for at score, men uskarpe angribere kom til at koste sydamerikanerne titlen.

- Jeg synes, vi - set over alle syv kampe - var det bedste hold her ved slutrunden, fortæller Joachim Löw og glæder sig over, at nogle af holdets veteraner nu endelig kan løfte VM-trofæet.

- Det her hold fortjener det virkelig med spillere som Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski og Per Mertesacker, siger træneren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip