Tyske medier er i ekstase oven på VM-guldet

"1954. 1974. 1990. 2014. Tyskland er verdensmestre".

Det er ikke mange timer siden, at Tysklands fodboldlandshold med en 1-0 sejr over Argentina har vundet guld ved VM i Brasilien.

Men allerede mandag morgen bliver tyskernes VM-triumf fejret i de tyske medier, hvor ugemagasinet Der Spiegel lægger vægt på, at det er den fjerde i rækken.

- Mario Götze (målscorer i finalen, red.) indfrier med sit mål i den forlængede spilletid titeldrømmen, skriver Der Spiegel og nævner, at det "er en historisk vigtig sejr for det tyske mandskab".

Hos det tyske dagblad, Die Welt, bliver der også fokuseret på det historiske i sejren, og at landstræner Joachim Löw sammen med holdet har "haft historisk succes".

- Tyskland er det første land fra Europa, der har vundet VM-titlen i Sydamerika, skriver Die Welt, som roser både landstræner og det unge, tyske landshold for at holde ud og slå til i VM-finalens forlængede spilletid.

Tabloidavisen Bild henvender sig direkte til den tyske målscorer og kalder Mario Götze for en "fodboldgud", mens sejren på Maracanã i Rio de Janeiro er "perfekt".

- Det største og vigtigste trofæ i verdensfodbolden - endelig har vi det igen, skriver Bild og fortsætter:

- Tak, Mario Götze.

Ugeavisen Die Zeit sender ligesom flere af de tyske kolleger rosende vendinger efter den tyske målhelt og opsummerer VM-finalen på følgende vis:

- Mario Götze scorer, Tyskland er hård, tålmodig, kølig og for fjerde gang verdensmester. I sidste ende er det titanerne, der græder, skriver Die Zeit med henvisning til, at flere af de tyske spillere græd glædestårer efter slutfløjt.

Flere af de tyske medier er dog enige om, at det ikke kun er træner og spillere, der har andel i VM-triumfen i Rio de Janeiro. Blandt andet skriver Die Welt, "at hele Tyskland er verdensmestre".

/ritzau/

 

Dagens Gossip