Tyske puslespilsmagere køber svenske Brio

Tyske Ravensburger, der primært er kendt for at lave puslespil til både børn og voksne, køber den svenske legetøjsvirksomhed Brio af investeringsselskabet Proventus.

Det skriver Dagens Nyheter.

Brio, der er kendt for sine klassiske tog og togbaner af træ, sælges til tyskerne for et ukendt beløb.

- Vi kan ikke forestille os en bedre køber. Ravensburger har en lang historie, der emmer af kvalitet, siger Daniels Sachs fra Proventus til avisen.

Begge selskaber har gamle aner. Brio blev grundlagt i 1884, mens Ravensburger blev stiftet i 1883.

Investeringsselskabet Proventus købte et presset Brio i 2004 med planer om at lave en såkaldt turnaround og få gjort selskabet lønsomt igen.

Men købet faldt sammen med, at markederne ændrede sig, og børn begyndte at lege mere med computere og andre digitale apparater i stedet for traditionelle legesager, som Brio er kendt for.

Samtidig rykkede resten af legetøjsbranchen store dele af sin produktion til Kina og andre lande i Asien, hvilket pressede priserne med 30 til 40 procent.

Den tendens er dog så småt begyndt at vende, skriver Dagens Nyheter.

Flere legetøjsproducenter vælger at lave sine varer i Europa og i USA, og samtidig er klassiske legesager blevet populære igen.

Foruden legetøj producerer Brio også barnevogne og klapstole.

/ritzau/TT

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip