Tyske turister oversvømmer det gældstyngede Grækenland

I 2012 svigtede turisterne Grækenland. Krise i eurozonen, adskillige strejker og voldelige demonstrationer fik gæsterne til at blive væk. Men nu tyder alt på, at landets dalende besøgstal bliver vendt.

Så mens græske og tyske finansministre mødes for at diskutere den græske gæld, rejser tyskere i stor stil igen på ferie i Grækenland.

Grækenlands flere end 1000 øer lokkede i 2014 næsten 2,5 millioner tyskere på ferie ved Middelhavet. Det er ifølge den græske nationalbank en stigning på 8,5 procent i forhold til året før.

Kigger man udelukkende på charterrejser, steg turismen med 17 procent, siger Tysklands rejseorganisation, DRV, ifølge nyhedsbureauet AFP.

DRV tror på en lysere fremtid for det græsk-tyske turistforhold. I 2015 regner organisationen med, at endnu flere turister vælger Grækenland på trods af den seneste tids hidsige meningsudvekslinger mellem de to landes politikere.

Tendensen kan virke overraskende med tanke på, at Grækenlands ny styre er blevet mødt af skepsis fra europæiske regeringer. Det skyldes grækernes pure afvisninger af at skære ned under forhandlinger om en forlængelse af tilbagebetalingen af den enorme gæld.

Tyske skatteydere frygter, at de skal betale til endnu en økonomisk redningspakke, men det afholder dem ikke fra at tage turen til den populære feriedestination.

Selvom turisme og politik ifølge den græske turoperatør George Trivizas bør holdes adskilt, har det ikke stoppet to konservative tyske politikere fra at foreslå en kombination.

Alex Fischer og Ruediger Kruse har foreslået en kompensationsordning til tyske turister, der kommer hjem fra Grækenland. Ifølge forslaget skal en tysk feriegæst have 500 euro i refusion af den tyske stat for at have skubbet den græske økonomi i rigtig retning.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip