Tysker vinder historisk skihop-guld

Tyske Carina Vogt skrev sig tirsdag aften ind i de olympiske historiebøger ved at blive den første guldvinder i kvindernes skihop nogensinde.

På Gorki Jumping Centre sikrede den 22-årige tysker sig førstepladsen foran østrigeren Daniela Iraschko-Stolz. Franske Coline Mattel tog sig af tredjepladsen.

Det er første gang i legenes 90-årige levetid, at skihop for kvinder er med på det olympiske program.

- Jeg kan stadig ikke fatte, hvad der lige skete her. Sekunderne, inden resultatet glimtede på resultattavlen, var skrækkelige. Jeg kan slet ikke tro det, siger en overvældet Vogt efterfølgende ifølge nyhedsbureauet dpa.

Den tyske skihopper lå med et hop på hele 103 meter allerede på førstepladsen efter første runde. Til sammenligning vandt polske Kamil Stoch søndag mændenes skihopkonkurrence efter et hop på 105,5 meter.

Og Vogts afsluttende hop - der samtidig var konkurrencens sidste - på 97,5 meter sikrede hende en samlet score på 247,4 point, og det var 1,2 point mere end hendes østrigske konkurrent.

Den japanske forhåndsfavorit, 17-årige Sara Takanashi, der fører World Cuppen, endte overraskende uden for medaljeskamlen på en fjerdeplads.

/ritzau/

 

Dagens Gossip