Tyskere mindes ofre for flystyrt 17. april i Kölnerdom

Tyskland afholder en national mindehøjtidelighed for ofrene efter Germanwings-flyet, der styrtede ned i de franske alper tirsdag formiddag, oplyser myndighederne i delstaten Nordrhein-Westfalen.

Højtideligheden vil finde sted 17. april i domkirken i Köln i det vestlige Tyskland - den region hvor mange af ofrene kom fra.

Både den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den tyske præsident, Joachim Gauck, deltager ifølge en talskvinde for delstaten.

Familier og venner til ofrene er inviteret til højtideligheden, men delstatsmyndighederne har også planer om at byde andre, som ønsker at udtrykke deres kondolencer, velkommen i kirken.

Den tyske præsident deltog fredag i en ceremoni i byen Haltern for de 16 skolebørn og to lærere, som mistede livet i ulykken.

De havde været på en studietur i Barcelona.

Halvdelen - 75 - af de ombordværende på Germanwings-flyet var tyske statsborgere, mens 50 andre var spaniere. Flere af passagerne havde dobbelt statsborgerskab, så nogle tæller blandt omkomne i to lande.

Den franske anklager mener, at styrmanden på flyet bevidst styrede flyet i døden. Man har endnu ikke præsenteret et motiv for en sådan handling.

Lørdag formiddag var 300 sørgende samlet for at mindes ofrene i en kirke i den franske bjergby Digne-les-Bains, der ligger nær ulykkesstedet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip