Tyskerne har aldrig startet en kvalifikation dårligere

De fleste er nok enige om, at Danmarks fodboldlandshold kunne have stået bedre i kampen om EM-billetterne end nu, hvor status efter tirsdagens nederlag til Portugal hedder fire point for tre kampe.

I Tyskland - hvor man står med samme facit efter de første tre kampe - bliver fire point derimod betragtet som en mindre katastrofe.

Og det er det da også for de forsvarende verdensmestre, hvis man tager de historiske briller på.

Aldrig tidligere har et tysk landshold kun haft fire point efter de tre første kampe i en EM- eller VM-kvalifikationsturnering.

Og samtidig er det første gang i kvalifikationssammenhæng, at Tyskland har en negativ målscore efter tre gruppekampe.

Landstræner Joachim Löw lader sig dog ikke ryste af den dårlige tyske start, som blandt andet har budt på et 0-2-nederlag til Polen i weekenden og et skuffende 1-1-resultat mod Irland tirsdag aften.

- Vi havde også regnet med, at vi ville få flere point ud af kampene i oktober. Men nu møder vi Gibraltar, og den kamp vinder vi.

- Så samler vi os og får nogle spillere tilbage, og så slår vi igen til næste år, siger landstræneren ifølge nyhedsbureauet dpa.

Löw måtte i forbindelse med de to seneste kampe undvære spillere som Sami Khedira, Mesut Özil, Marco Reus og anfører Bastian Schweinsteiger.

Desuden har Per Mertesacker, Miroslav Klose og holdets VM-anfører Philipp Lahm stoppet deres landsholdskarrierer.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip