Tyskerne strømmer til de fredelige danske kyster

Feriehusudlejerne havde et fint 2015 med en stigning på otte procent i antallet af overnatninger.

Det skyldes ikke mindst vores tyske naboer mod syd, som stod for 11 millioner af de 15,7 millioner overnatninger, som Danmarks Statistik registrerede sidste år.

Det er ny rekord og svarer til 67 procent af den samlede omsætning.

Kaj Frederiksen, der er administrerende direktør for Sol og Strand og formand for Feriehusudlejernes Brancheforening, har sit bud på, hvorfor så mange tyskere søger nordpå.

- Når der er uro ude i verden, så påvirker det turismen, fordi feriedestinationer jo mister noget af deres attraktivitet, hvis der er tvivl om sikkerheden i et område.

- Det behøver ikke at handle om konkrete terrortrusler eller naturkatastrofer, men det er min oplevelse, at det generelt er blevet mere attraktivt at holde ferie lidt væk fra alfarvej, siger han.

Det er Sol og Strands erfaring, at tyskerne helst vil bo inden for 500 meter fra stranden, og en tredjedel af dem har husdyr med.

De vil også meget gerne bo i sommerhus med sauna, mindst to toiletter og efterspørger tyske tv-kanaler.

Foruden de tyske gæster var der ifølge Danmarks Statistik også stigning i antallet af sommerhusgæster fra Norge og Holland.

Også danskerne foretrækker i stigende grad at holde ferie i et lejet feriehus, idet antallet af overnatninger steg med seks procent.

Med til historien hører dog også, at antallet af lejemål også er steget med syv procent hen over det seneste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip