Tyskland advarer mod flere sanktioner mod svagt Rusland

Det kan være farligt og destabiliserende for Rusland, hvis EU og Vesten strammer skruen med sanktioner yderligere.

Den advarsel lyder fra den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, i et interview med det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel.

Budskabet fra Steinmeier kommer i forlængelse af en formel godkendelse fra EU-landene torsdag om at indføre sanktioner mod, at borgere og virksomheder i EU investerer på Krim.

Sortehavshalvøen blev tidligere på året annekteret af Rusland, hvilket fordømmes i Vesten.

Ifølge Steinmeier har rublens dramatiske fald og de faldende priser på energi skabt en økonomisk og finansiel krise, som kan ryste det politiske landskab i Rusland.

- Det kan ikke være i vores interesse, at det løber ud af kontrol. Det skal vi huske på, når vi overvejer vores sanktionsstrategi, siger Frank-Walter Steinmeier.

På et spørgsmål om, hvorvidt udenrigsministeren frygter, at sanktionerne kan virke destabiliserende, hvis ikke Europa løfter dem, lyder svaret:

- Den bekymring har jeg.

Krisen i Rusland kan ifølge Steinmeier skabe yderligere usikkerhed, og det er årsagen til, at udenrigsministeren trækker bremsen i spørgsmålet om yderligere sanktioner.

De europæiske stats- og regeringschefer sendte fredag en advarsel til Moskva om, at man er klar til at "holde kursen" i en længerevarende konfrontation, hvis præsident Putin fastholder den nuværende russiske position i forhold til Ukraine.

Det er imidlertid ikke alle de europæiske lande, som støtter en hård linje over for Rusland. Men indtil videre står de 28 medlemslande sammen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip