Tyskland bygger krigsskibe til Israel

Israels flåde skal have fire nye korvetter, og de bliver bygget i Tyskland.

Nyhedsbureauet Reuters og israelske medier citerer avisen Bild for at skrive, at skibene bygges af Thyssen Krupp i henhold til en aftale, der blev indgået i november.

Det bliver værftet i Kiel, der skal lave skibene.

Aftalen siger også, at Tyskland betaler en del af prisen for de fire fartøjer.

Bild skriver, at den samlede pris for skibene er en milliard euro - omkring 7,5 milliarder kroner - og 115 millioner euro betales af Tyskland.

Tyskland har som led i soningen for naziforbrydelserne mod jøderne under Anden Verdenskrig forpligtet sig til at hjælpe Israel på det sikkerhedsmæssige område.

På den baggrund har Tyskland ofte hjulpet med betalingen af militærudstyr til Israel, herunder ubåde.

Den israelske netavis ynetnews skriver, at Israel netop har fået leveret den første af tre nye ubåde bygget i Tyskland. Det er ubåden INS Tanin, der lagde til kaj i en israelsk havn den 23. september.

Det skal være en af verdens mest sofistikerede ubåde i sin klasse.

Den kan holde sig i neddykket tilstand i længere tid end andre ubåde i klassen, nemlig anslået 18 dage.

Den er 68 meter lang, har en besætning på 50 søfolk og menes at være i stand til at affyre missiler med atomsprænghoveder.

Ynetnews skriver, at der i Tyskland har været en voksende kritik af regeringen under forbundskansler Angela Merkel på grund af hjælpen til Israel.

Kritikken skal være vokset efter krigen på 50 dage i sommer mellem de radikale islamister i Hamas i Gazastriben og Israel.

Det var her, hvor Hamas sendte raketter mod Israel, og hvor Israel blev beskyldt af omverdenen for at svare alt for voldsomt igen med bombardementerne af Gazastriben.

/ritzau/

 

Dagens Gossip