Tyskland møder Rusland i VM-fodboldfinalen

Når Tyskland på søndag møder Argentina i finalen ved fodbold-VM, så vil der være to til stede på stadion i Rio de Janeiro, som uden tvivl går højt op i fodbold, men som har en alvorlig sag, de skal snakke om.

Den ene er Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, der rejser til Brasilien sammen med forbundsrepublikkens præsident, Joachim Gauck, for at støtte det tyske hold i finalen på Maracana-stadion.

Den anden er Ruslands præsident, Vladimir Putin, der er i Rio de Janeiro, fordi Rusland om fire år er vært for det næste verdensmesterskab.

De to skal have et kort møde i Brasilien for at drøfte den optrappede konflikt i Ukraine, siger Putins talsmand Dmitrij Peskov.

Merkels talsmand nøjes med at konstatere, at der "muligvis" bliver tid til en samtale.

Fredag blev 23 ukrainske soldater dræbt i det østlige Ukraine. Værst gik det til ved en grænsepost, som prorussiske oprørere angreb med raketter og dræbte 19 soldater.

Merkel er opsat på, at konflikten ikke optrappes, og at Rusland skal spille en mere aktiv rolle i forsøget på at bremse de prorussiske separatister.

Putin har hidtil ikke appelleret til oprørerne om at lade våbnene tie, og Rusland kritiseres for at lade våben og militsfolk flyde ind i Ukraine til støtte for separatisterne.

EU har sammen med USA indført sanktioner mod snesevis af russere og prorussiske ukrainere, der anses for at have en rolle i den ukrainske konflikt og den russiske annektering af den ukrainske halvø Krim i marts.

EU og USA har truet med at skærpe sanktionerne og ramme russiske nøglesektorer som energi og banker.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip