Tyskland oplever markant fald i flygtningetal i december

Skrevet af admin

21/12/2015

Dagens topnyheder

Antallet af flygtninge, der ankommer til Tyskland, er mere end halveret i december i forhold til november.

Det viser tal fra det tyske forbundspoliti, skriver Reuters.

Fra 1. december til 20. december kom 73.500 flygtninge og migranter til Tyskland, mod 170.000 personer i samme periode i november, viser politiets statistikker.

Ud af de 73.500 var 6000 på gennemrejse videre til Skandinavien, hvilket bringer nettotallet ned på omkring 68.000, er det tilføjet i politiets statistikker.

Ifølge Reuters skyldes det dramatiske fald sandsynligvis, at vejret er blevet væsentlig dårligere over Det Ægæiske Hav, som er det vigtigste overgangssted for flygtninge og migranter, der vil til Europa.

Samtidig er der kommet skrappere kontrol ved Tyrkiets ydre grænser.

Tyskland har været den store flygtningemagnet i Europa og alene i år forventer landet at tage omkring en million flygtninge.

Samtidig viser data fra Tysklands "Easy"-system, som bruges til den indledende registrering af indvandrere og flygtninge, at 965.000 indvandrere var ankommet i Tyskland i 2015 ved udgangen af ​​november.

Det bekræfter forudsigelsen om, at man sandsynligvis vil ramme en million flygtninge og migranter i 2015.

Politiets statistikker er baseret på stikprøvekontroller i grænseområder. Antallet af nyankomne varierede mellem 2000 og 5000 per dag i december.

Også i Danmark regner man med at opleve et fald i antallet af asylansøgere i december.

I de første 13 dage af december er der registreret cirka 1400 asylansøgere, oplyser Udenrigsministeriet, mens man i november modtog cirka 2200 asylansøgninger de første 13 dage.

Tallene fra december er dog foreløbige, og ministeriet advarer om, at der kan forekomme justeringer.

/ritzau/reuters