Tyskland pønser på at droppe grænsekontrollen

06/04/2016 07:51

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Hvis antallet af flygtninge og migranter, der krydser grænsen til Tyskland, fortsætter med at falde, så vil landet formentlig snart fjerne den midlertidige grænsekontrol.

Det siger Tysklands indenrigsminister, Thomas de Maizière, tirsdag til det østrigske medie ORF.

- Vi vil ikke forlænge grænsekontrollen til efter 12. maj, hvis antallet forbliver så lavt, som det er nu, lyder det fra ministeren.

Antallet af personer, der vil ind i Tyskland, er faldet meget, siden flygtninge og migranter er blevet afskåret fra at benytte den såkaldte Balkan-rute.

Thomas De Maizières udtalelser faldt i kølvandet af et møde mellem indenrigsministre fra tysktalende lande i Østrigs hovedstad, Wien.

Kontrollen ved den tysk-østrigske grænse blev indført i september sidste år, da flere end 10.000 flygtninge og migranter kom til Tyskland dagligt.

Størstedelen af dem var flygtet fra krig og vold i Syrien, Afghanistan og Irak. Og mange var kommet til EU's største land via først søvejen fra Tyrkiet til Grækenland og efterfølgende gennem det vestlige Balkan, inden de ramte det nordlige Europa.

I alt søgte 1,1 millioner mennesker asyl i Tyskland sidste år. Det svarer til fem gange så mange som i 2014.

Men ifølge Thomas de Maizière er antallet af asylansøgere faldet betragteligt, efter at flere lande langs Balkan-ruten har indført grænsekontrol.

Nyhedsbureauet NTB skriver, at der i marts kom under 5000 migranter fra Østrig til Tyskland - tallet lå på over 38.000 i februar.

Tyskland er en del af det pasfri Schengen-område, hvor det dog er tilladt midlertidigt at genindføre grænsekontrol i særlige situationer.

Danmark indførte midlertidig grænsekontrol i begyndelsen af året. Stikprøverne ved den dansk-tyske grænse er siden blevet forlænget fem gange og varer indtil videre frem til 3. maj.

/ritzau/AFP