Tyskland til sine borgere: Forlad ebola-ramte lande

Tyske statsborgere i de ebola-ramte lande Liberia, Guinea og Sierra Leone opfordres til at komme væk, siger en talsmand for Tysklands udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Regeringens krisehåndteringsgruppe mødtes her til morgen for at diskutere Vestafrika og ebola-virussen. Gruppen besluttede at opfordre alle tyske statsborgere i Guinea, Sierra Leone og Liberia til at forlade landene, siger talsmanden onsdag.

Opfordringen gælder ikke sundhedsarbejdere og tyske diplomater. De tyske ambassader i landene vil ligeledes forblive åbne, lyder det.

I Udenrigsministeriet i København er man ikke parat til at følge det tyske eksempel.

I den seneste udtalelse fra de danske myndigheder frarådes det at foretage ikke-nødvendige rejser til de tre vestafrikanske lande på grund af det verserende ebola-udbrud.

- Men vi følger situationen nøje, siger Udenrigsministeriets Borgerservice onsdag til Ritzau.

I den seneste tid er omfanget og frygten for ebola steget, og tidligere på ugen konstaterede Verdenssundhedsorganisationen (WHO), at over 1000 mennesker nu menes at have mistet livet, siden udbruddet først blev opdaget i starten af året.

Ud over Liberia, Guinea og Sierra Leone har virussen også spredt sig til Nigeria, der er Afrikas folkerigeste land. Her har tre mennesker indtil videre mistet livet.

Flere afrikanske lande er i stigende grad begyndt at isolere de ramte lande.

Senest har Guinea-Bissau sent tirsdag besluttet sig for at lukke sine grænser mod Guinea, siger premierminister Domingos Simoes Pereira.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip