Tyskland udelukker at gentage den åbne dørs-politik

Tyskland vil ikke gentage politikken fra 2015 og igen åbne sine grænser og lade alle migranter og flygtninge, der sidder fast ved landegrænser rundt om i Europa, komme ind i Tyskland.

Den såkaldte åbne dørs-politik blev praktiseret i fjor, og da kom over en million asylansøgere til Tyskland, hvilket har udløst kritik af forbundskansler Angela Merkel og hendes koalitionsregering.

Nu siger Sigmar Gabriel, de tyske socialdemokraters leder og viceforbundskansler, at døren ikke åbnes på vid gab igen.

- Tyskland kan ikke gentage den gestus, for som det har vist sig, så var vi stort set de eneste i Europa, der gjorde det, siger Sigmar Gabriel i en kommentar til avisen Bild.

Udtalelsen er offentliggjort søndag af Bild, men den står først at læse i den trykte avis mandag.

Gabriel siger, at Tyskland ikke kan tage imod en million flygtninge om året.

Videre siger viceforbundskansleren, at han støtter sin chef, Angela Merkel, ved mandagens topmøde mellem EU og Tyrkiet om at forsøge at hindre tilstrømningen af migranter og flygtninge til Europa.

Werner Faymann, kansler i Tysklands naboland Østrig, mener, at regeringen i Tysklands hovedstad, Berlin, bør gå videre og sætte en øvre grænse for, hvor mange asylansøgere Tyskland vil acceptere.

Strømmen af flygtninge og migranter til Tyskland går for en stor dels vedkommende gennem Østrig, hvilket også giver Østrig store problemer og også mange asylansøgere.

Østrigerne mener, at hvis Tyskland ikke vil acceptere så mange asylansøgere, så kan det tage noget af presset fra tilstrømningen.

- Tyskland må sætte antal på, hvor mange flygtninge det er klar til at tage fra Syrien og Tyrkiet-regionen. Tyskland må skabe klarhed om det, for ellers vil flygtninge fortsætte med at drage i retning af Tyskland, siger den østrigske kansler ifølge Reuters.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip