Tyskland vil hjælpe Skat med kontrol af grænsehandel

I løbet af efteråret får Skat ved hjælp af de tyske myndigheder mulighed for at kontrollere den dansk-tyske grænsehandel via netbutikker, skriver Politiken lørdag.

Det fremgår af et svar til den konservative Brian Mikkelsen, der i Folketingets Skatteudvalg i august spurgte, hvad Skat gør for at kontrollere, om de danskere, der køber øl, vin og spiritus via netbutikker i Tyskland, anmelder deres indkøb og betaler punktafgifter.

Skat bad sidste år i september de tyske myndigheder om at få oplysninger om tyske netbutikkers salg af varer med punktafgift til private kunder med bopæl i Danmark.

I juli i år lovede de tyske myndigheder at sende oplysningerne til Skat, som regner med at få dem i løbet af de kommende måneder. Teknisk vil det ifølge Politikens oplysninger foregå ved at få oplysninger om handel betalt med dankort eller kreditkort.

Næsten alle netbutikkerne oplyser på deres hjemmesider kunderne om, at de selv skal henvende sig til Skat for at betale de danske punktafgifter.

Til gengæld fremgår det af andre svar til både Brian Mikkelsen og Venstres Mads Rørvig, at Skat ikke har nogen anelse om omfanget af netgrænsehandlen og heller ikke gør noget for at finde private forbrugeres anmeldelser og udstede eventuelle bøder til private.

- En sådan opgørelse forudsætter en manuel gennemgang af området, hvilket vurderes at være uforholdsmæssigt ressourcekrævende, står der ifølge Politiken i et af svarene fra den nye skatteminister, Benny Engelbrecht (S).

Det er hverken Brian Mikkelsen eller Mads Rørvig tilfredse med og har igen bedt Skat om oplysningerne.

- Det er stærkt problematisk, at man ikke kender størrelsesordenen af problemet, så vi ikke har et ordentligt beslutningsgrundlag. Vi er nødt til at have en opgørelse, siger Brian Mikkelsen til Politiken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip