Tysklands danske VM-træner: Danmark er favorit

Det danske kvindelandshold må påtage sig favoritværdigheden, når holdet onsdag aften spiller kvartfinale mod Tyskland ved håndbold-VM i Serbien.

Sådan lyder det fra tyskernes danske landstræner Heine Jensen, der er i gang med at genrejse Tyskland til tidligere tiders storhed.

- Jeg må nok sige, at jeg ser danskerne som favorit i denne kamp, men vi vil gøre vores bedste, arbejde videre med vores spil og prøve på at tage endnu en sejr.

- Det bliver en hård og spændende kamp, som vi glæder os til, siger Heine Jensen i pressemateriale udsendt af det tyske håndboldforbund.

Danmarks modstander har gjort betydelige fremskridt sammenlignet med VM for to år siden, hvor holdet sluttede helt nede som nummer 17.

Tyskerne gjorde rent bord i en indledende gruppe, der blandt andet talte Ungarn og Rumænien, ligesom det blev en sikker sejr over Angola i 1/8-finalen søndag.

- Jeg synes, vi har spillet en god turnering. Vi glædede os og følte os godt forberedt, men vi har overrasket os selv positivt. Vi har klaret at stå imod det pres, der er kommet i de tætte kampe, vi har spillet og har afgjort dem til vores egen fordel.

- Men vi vil selvfølgelig gerne komme endnu længere, selv om det bliver rigtig svært mod Danmark. Vi vil gøre et ærligt forsøg, siger Heine Jensen.

Han skal op imod et dansk hold, der efter et par nederlag har fået fornyet tro på egne evner med den overraskende sejr over Montenegro i en dramatisk 1/8-finale.

- Det er to hold, der har overrasket positivt i turneringen, og som har en masse unge spillere, der er ude for at samle erfaring ved denne slutrunde.

- Det bliver spændende at se, hvem der får styr på spændingsniveauet, og hvem der til sidst trækker det længste strå. Jeg håber, det bliver en tæt kamp, fordi det vil betyde, at vi har en chance for at vinde, siger Heine Jensen.

Danmark og Tyskland spiller kvartfinale onsdag klokken 20.15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip