Tysklands fodboldforbund er blevet ransaget

50 efterforskere og skattemyndighederne har ransaget Det Tyske Fodboldforbunds (DFB) kontorer tirsdag morgen.

Det bekræfter skattemyndighederne i Frankfurt tirsdag formiddag efter, at avisen Bild i første omgang rapporterede det.

Samtidig med razziaen mod fodboldforbundets kontorer har efterforskerne og anklagere også undersøgt forbundets præsident, Wolfgang Niersbachs, hjem, og den tidligere præsident Theo Zwanzigers hjem.

Også den tidligere generalsekretær Horst Schmidts hjem er blevet ransaget.

Undersøgelsen handler i første omgang om de tre personer, fordi de var henholdsvis vicepræsident, præsident og generalsekretær på tidspunktet for en mistænkelig pengeoverførsel i 2005.

- Der er mistanke om skatteunddragelse af særligt seriøs karakter. Det handler om de 6,7 millioner euro (50 millioner kroner), siger en talskvinde fra skattemyndighederne.

Dokumenter, computere og harddiske er blevet beslaglagt.

Ifølge en meddelelse vil man undersøge, hvad der er sket omkring overførslen på 6,7 millioner euro fra DFB til Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) i 2005. Overførslen har relation til, at Tyskland var VM-arrangør i 2006.

Transaktionen er kommet til offentlighedens kendskab i forbindelse med undersøgelserne om korruption i Fifa.

Blandt andre Franz Beckenbauer, der stod i spidsen for Tysklands VM-slutrunde i 2006, har erkendt, at tyskerne overførte pengene til Fifa.

Transaktionen er, ifølge Bild, ikke blevet bogført i forbundets regnskab, og derfor vil efterforskerne undersøge, om DFB kan være skyldig i skattesnyd.

I DFB har man ikke villet acceptere påstande om, at beløbet blev betalt til at købe stemmer for, men Franz Beckenbauer har erkendt, at det var en fejl at sende Fifa penge, for de er måske ikke blevet brugt til det kulturprogram, det var tiltænkt.

- For at få et finansieringstilskud fra Fifa, fulgte vi et forslag fra Fifa's finanskomité, som vi i dag kan se, at vi burde have afvist, sagde Beckenbauer i forrige uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip