Tysklands regering var orienteret om høje flygtningetal

Den tyske forbundsregering var angiveligt på et tidligt tidspunkt i år orienteret om det store antal flygtninge, der måtte formodes at være på vej, skriver det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel på nettet.

Chefen for EU's grænsebeskyttelsesagentur Frontex, Fabrice Leggeri, advarede allerede i marts om et rekordstort antal ifølge den tyske avis Welt am Sonntag.

- Vores kilder fortæller os, at mellem 500.000 og en million migranter er parate til at forlade Libyen, sagde Leggeri tilbage i foråret ifølge et internt dokument.

Frontex-chefen har på et lukket møde i den tyske forbundsregering angiveligt sagt, at de ulovlige grænsepassager fra Tyrkiet til Grækenland sammenlignet med året inden var steget med 550 procent.

De nye voldsomt store tal blev på det tidspunkt overdraget til det tyske indenrigsministerium og forbundskanslerens kontor.

Den tyske repræsentation i Kosovo skal allerede i februar have advaret det tyske udenrigsministerium om, at der dagligt var mellem 800 og 1000 personer fra Kosovo foruden et ukendt antal på vej gennem Serbien og Ungarn på vej til Tyskland.

Hen mod slutningen af året kan det dreje sig om 300.000 personer, hvilket er en sjettedel af det samlede indbyggertal, citerer Welt am Sonntag fra den tyske regeringsrepræsentations e-mailkorrespondance fra Kosovo.

Delstaterne i Tyskland har siden foråret opfordret forbundsministeriet for migration og flygtninge (Bamf) til at forhøje prognoserne for indvandring.

Socialministeriet i Hessen meddelte medio 2014 myndigheden i Nürnberg, at delstaterne modtog langt flere asylansøgere, end Bamf havde regnet med.

I februar 2015 regnede indenrigsministeriet i Slesvig-Holsten i en intern skrivelse til myndighederne med, at man regnede med 590.000 asylansøgere i Tyskland i år. Det tal er siden blevet justeret op til 800.000, men det ventes også at blive oversteget.

De 16 delstaters indenrigsministre krævede i begyndelsen af august en hurtig opdatering af prognosen på grund af det stærkt stigende antal flygtninge for at kunne forberede den nødvendige indkvarteringskapacitet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip