Tysktalende mænd efterlyses i Maddie-mysteriet

Skrevet af admin

|

13/10/2013

Dagens topnyheder

Europæiske fjernsynsstationer viser mandag aften fantomtegninger at to mænd, som kan være interessante for politiet i sagen om den forsvundne Madeleine McCann. Det skriver avisen Sunday Express.

Den dengang knap fireårige britiske pige blev sidst set i 2007 i sine forældres ferielejlighed på Algarve-kysten i Portugal.

De konstruerede tegninger af de to mænd, der menes at have talt tysk, bliver vist i det britiske "Crimewatch" samt det tyske "Aktenzeichen XY", der kan sammenlignes med "Station 2" herhjemme.

I en trailer for det tyske program oplyses det, at nye informationer i sagen peger mod Tyskland, og derfor vil tegningerne af de to mænd blive vist. Tegningerne bliver også vist på hollandsk tv.

Mandagens programmer viser også en ny rekonstruktion af Madeleine McCanns forsvinden. Og gengivelsen, der varer næsten 25 minutter, giver et markant andet billede af hændelsen end hidtil.

Ifølge efterforskningsleder Andy Redwood har politiets seneste granskning af bortførelsen resulteret i et helt nyt syn på, hvad der egentlig skete den maj-aften for seks år siden.

- Vores arbejde frem til i dag har ændret tidslinjen og den indtil nu vedtagne opfattelse i offentligheden af hændelsesforløbet, siger Andy Redwood til Sunday Express.

I årevis har man troet, at Madeleine blev bortført omkring klokken 21.15 fra sine forældres ferielejlighed. Scotland Yard vil ikke afsløre detaljer om sin nye tidslinje før mandagens program.

Portugisisk politi indstillede sin efterforskning i 2008, men Scotland Yard begyndte at undersøge sagen igen i foråret 2011.

Bortførelsen af Madeleine McCann er den mest omtalte kriminalsag i Storbritannien i nyere tid.

/ritzau/