Tyve løber med rav for over en million kroner

Ved et velplanlagt kup er en eller flere tyve sluppet væk med kulturhistoriske og meget værdifulde genstande fra Danmark Ravmuseum i Oksbøl ved Varde.

Indbruddet er sket mellem søndag klokken 16 og tirsdag morgen klokken 09.30, men allerede natten til lørdag forsøgte tyvene sig tilsyneladende.

Her var der indbrud i museet, men tyvene stak tomhændede af, da alarmen gik, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ved det næste indbrud havde tyvene fået sat alarmerne ud af drift, hvorefter de på et tidspunkt er brudt gennem en mur ind til museet. Her har de i ro og mag kunnet forsyne sig med de værdifulde genstande, hvis værdi løber op i mere end en million kroner.

- Alle, der har bemærket noget, måske allerede natten til lørdag, vil vi gerne høre fra, udtaler lederen af lokalpolitiet i Varde, politikommissær Torben Kloster, i pressemeddelelsen.

- Det kan handle om både personer og køretøjer. Oksbøl er trods alt ikke nogen stor by, så der er en chance for, at fremmede bliver bemærket. Også selv om vi er ved at være i feriesæsonen på vestkysten, hedder det videre.

Desuden beder politiet alle, der har besøgt museet søndag, om at kontakte lokalpolitiet i Varde.

- Vi mener, at alarmen er slået fra i åbningstiden efter indbruddet natten til lørdag, siger vagtchef Jan Stokholm fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Ritzau.

- Derfor vil vi gerne i kontakt med alle, der har besøgt museet, da de kan have set nogen eller noget, som de har studset over, fortsætter han.

Torben Kloster understreger over for Ritzau, at det er vigtigt, at man henvender sig, selv om man ikke mener at have set noget mistænkeligt.

- Nogle gange har folk set noget, som ikke umiddelbart virker interessant, men som vi alligevel kan brug i efterforskningen, siger han.

De stjålne ting kan blive tilbudt samlere - også udenfor landets grænser. Derfor vil politiet også efterlyse dem internationalt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip