Tyvstart: Dansk atletikstjerne diskvalificeret ved EM

Håbet om en dansk finaleplads på 400 meter hæk-distancen ved atletik-EM i Zürich sluttede hurtigt.

Den danske atletikstjerne Sara Slott Petersen tyvstartede i sit indledende heat og blev efterfølgende diskvalificeret uden at have løbet en eneste meter. Hun forlod skuffet og grædende løbebanen. EM sluttede for Sara Slott Petersen, inden hun var kommet i gang.

Sara Slott Petersen, som repræsenterede Danmark ved OL i 2012, var inden løbet ganske optimistisk i forhold til at nå EM-semifinalen for andet mesterskab i træk.

- Jeg går bestemt efter at komme i top-3, så jeg kan få en god lodtrækning videre, da en 4.-plads vil betyde, at jeg får bane 1 eller 2 i semifinalen, og det vil jeg helst undgå.

- Men men men, nu skal jeg først i selve semifinalen, og det gør jeg ved at lægge hårdt fra land og virkelig koncentrere mig fra 200-300 meter, hvor jeg skal lave mine teknisk svære rytmeskift, skrev hun på Facebook.

Til gengæld klarede landsmanden Stina Troest sig videre til semifinalerne. I sit heat blev Troest nummer fire. Top-3 fra hvert heat var sikker på avancement, men de fire hurtigste løbere uden for top-3 kom også videre til semifinalerne.

Og i den forbindelse var Troests tid på 56,95 sekunder mere end rigeligt til at komme med blandt de 16 bedste.

Andreas Martinsen gik som ventet ikke videre fra indledende heat i 110 meter hæk. Danskeren klokkede tiden 13,97 sekunder og blev nummer syv og næstsidst i sit heat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip