Tyvstart koster partier 40 kroner per ulovlig valgplakat

Flere timer før statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) onsdag officielt havde udskrevet folketingsvalg, var de første valgplakater med politikere allerede sat op i flere lygtepæle. Men det er et brud på loven, lyder det fra Københavns Kommune.

Enhedschef i teknik- og miljøforvaltningen under Københavns Kommune Ivan Partov er overrasket over, hvor mange partier der onsdag morgen overtrådte reglerne.

- Vi er nok blevet taget lidt med bukserne nede. Omfanget var større, end vi lige havde forventet, siger han til Ritzau.

- De valgplakater, vi har fundet, som har hængt, inden de måtte, piller man ned igen, og det får partiet en bon på 40 kroner for per plakat, siger Ivan Partov.

Han vurderer, at forvaltningen har nedtaget "under 100" ulovligt opsatte valgplakater, inden Thorning-Schmidt trykkede på valgknappen.

Selv om valget nu er udskrevet, betyder det ikke, at forvaltningen vil hvile på laurbærrene frem mod valgdatoen 18. juni. Erfaringerne fra tidligere valg har vist, at opsætningen af valgplakaterne ikke altid overholder reglerne.

Blandt andet er der en minimumhøjde for, hvor lavt en valgplakat må hænge af hensyn til trafiksikkerheden.

- Vi har nogen, som kører rundt i byen dagligt og kigger, hvordan det ser ud. Vi får også henvendelser fra borgere om plakater, der ser mærkelige ud, og så rykker vi ud og ser på dem konkret, siger Ivan Partov.

Enhedschefen fortæller, at der blev holdt et møde med partierne for et par måneder siden, hvor man indskærpede reglerne for opsætning af valgplakater.

Danskerne skal i stemmeboksen torsdag 18. juni.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip