U21-angriber har arbejdet hamrende hårdt for EM-plads

Nicolai Brock-Madsen er den mest scorende spiller på det danske U21-landshold i fodbold.

Men trods ni mål i 16 landskampe på U21-niveau er den høje angriber ikke sikker på en plads i startopstillingen til tirsdagens afgørende gruppekamp mod Serbien ved EM.

- Jeg synes, jeg gjorde det fint mod Tyskland. Jeg ville gerne være kommet frem til noget mere, men jeg fik løst mine opgaver, i hvert fald de defensive.

- Jeg er selvfølgelig træt af, at jeg ikke fik scoret, men sådan er det, siger Randers FC-spilleren før kampen mod Serbien i Prag.

Nicolai Brock-Madsen fik ikke spilletid, da Danmark vandt 2-1 over Tjekkiet i den første kamp ved EM. Til gengæld spillede han hele kampen, da det danske hold tabte 0-3 til Tyskland.

Angriberen glæder sig over at have fået spilletid ved slutrunden.

- Det var kæmpestort, og det var noget, jeg havde drømt om, siden jeg vidste, at vi skulle til EM. Og så oven i købet mod så dygtigt et hold som Tyskland.

- Det er ikke det fedeste, når man taber 0-3, men jeg synes, jeg gjorde, hvad jeg kunne, siger Nicolai Brock-Madsen.

Den sidste sætning er værd at vide mærke i.

Angriberen har nemlig aldrig været det største talent, men han er nået langt med en seriøs tilgang til sin karriere. Det vurderer tidligere ungdomslandstræner Per Andersen, der havde ham med på landsholdet i U18- og U19-regi.

- Jeg var spændt på Nicolai Brock-Madsen, allerede da han var 13-14 år. Men han havde en fantastisk indstilling til tingene og har arbejdet stenhamrende hårdt.

- Når man sagde til ham, at han blev nødt til at arbejde med det og det, så gjorde han det. Han var ikke den åbenlyse tekniker, men han havde en mentalitet og indstilling, som var outstanding.

- Han er kommet langt, og måske lidt længere, end jeg havde forventet, siger Per Andersen.

Han peger på, at der er store forskelle på de unge spilleres talent.

- Man kunne se på Jannik Vestergaard, at han var et stort talent, da han spillede sin første kamp på U18-landsholdet. Og med Uffe Bech har man aldrig været i tvivl, han er vores lille Lionel Messi i Danmark, siger Per Andersen.

Nicolai Brock-Madsen kan godt genkende beskrivelsen af sig selv.

- Jeg har altid arbejdet hårdt. Nogle har et gudsbenådet talent, fra de er helt unge, og de behøver måske ikke arbejde så hårdt for det.

- Dér har jeg arbejdet for tingene og kæmpet mig igennem. Jeg synes, jeg har lagt på hele tiden, siger Randers-angriberen.

Danmark møder Serbien klokken 20.45 i Generali Arena i Prag. Kun en dansk sejr garanterer en plads i EM-semifinalen, hvilket samtidig vil udløse en plads ved OL i Rio næste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip