U21-angriber søger råd hos William Kvist

Emil Berggreen udskiftede i denne sæson Hobro med Eintracht Braunschweig i den tyske 2. Bundesliga.

Det er et skifte, der har modnet den unge angriber, der dog har måtte sande, at der er langt fra Nordjylland til det centrale Tyskland på mere end en måde.

- Skiftet har helt sikkert været fra den ene yderlighed til den anden. I Hobro kunne man 100 procent være sig selv, mens det er anderledes i Braunschweig. Man skal være mere på vagt med de strenge tyske regler, siger Emil Berggreen.

Den 22-årige angriber fortæller, at han under samlingen med A-landsholdet og U21-landsholdet har søgt råd hos William Kvist, der har en fortid i tysk fodbold med tre sæsoner i Stuttgart.

- En ældre spiller som William har noget at give af og ved lidt om, hvordan man som ung dansker kan begå sig bedst muligt under de strenge tyske regler, som man lige skal lære at kende, fortæller Berggreen.

U21-spilleren nævner en episode til en middag i Braunschweig, hvor danskeren mødte op iklædt shorts, hvorefter han straks fik en reprimande.

- Det var et meget stort tema og et problem for mine trænere og mine holdkammerater. Det er sådan nogle småting, jeg ikke lige var klar over.

- Men det gør jeg i hvert fald kun én gang, tilføjer Berggreen, der understreger, at han i højere og højere grad falder til i Tyskland i takt med, at hans tyske sprog også forbedres.

Emil Berggreen blev mandag udtaget til EM-slutrunden for U21-landshold. Slutrunden spilles i juni i Tjekkiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip