U21-back: Udvisning gav træning til EM-kamp mod favorit

Det danske U21-landshold i fodbold skal ved EM-slutrunden i Tjekkiet blandt andet møde Tyskland, som Danmarks landstræner, Jess Thorup, regner som favorit til EM-guldet.

Det danske hold fik, om end tvunget af omstændighederne, lavet en lille test før den svære kamp, da holdet torsdag aften spillede 75 minutter med 10 mand i kampen mod Sverige.

Højrebacken Alexander Scholz, der vikarierede som anfører i 2-2-kampen i Lyngby, ser nogle fordele i, at Danmark måtte omorganisere sig efter den tidlige udvisning af midterforsvareren Patrick Banggaard.

- Jeg synes egentlig, at vi stod godt organiseret i resten af kampen i en 4-4-1-formation. Hele vores hold omstillede sig virkelig godt til at spille 10 mod 11. Jeg synes ikke, at man kunne mærke det i kampen.

- Selvfølgelig stod vi lidt lavere på banen, end vi ellers ville have gjort, og vi kunne først sætte det aggressive pres ind lidt senere, men det er også godt at få øvet inden EM, siger Alexander Scholz.

Standard Liége-spilleren tænker i den forbindelse ikke mindst på Danmarks anden kamp ved EM, som er mod Tyskland.

Det stærke tyske hold er regnet som favorit i gruppe A, der også tæller Tjekkiet og Serbien.

- Man kan forestille sig, at vi ikke skal op og presse Tyskland i 90 minutter. Derfor var det godt at kunne stå lidt lavt på banen og lukke svenskerne ned. Jeg synes ikke, at de havde ret mange chancer, siger Alexander Scholz.

Danmarks U21-landshold møder på onsdag de tjekkiske værter i den første kamp ved EM.

Tre dage senere venter Tyskland, og yderligere tre dage senere skal danskerne møde Serbien i den sidste gruppekamp.

De to bedste hold i gruppen avancerer til semifinalerne og sikrer samtidig kvalifikation til OL i Rio næste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip