U21-landsholdet booker EM-semifinale og OL-billet

24/06/2015

Det danske U21-landshold i fodbold er klar til at spille semifinale ved EM i Tjekkiet.

Det blev et faktum tirsdag aften, da Danmark efter en nervøs første halvleg vandt 2-0 over Serbien i Prag.

Rasmus Falk og Viktor Fischer scorede målene for Danmark, der som en ekstra gevinst kvalificerede sig til OL i Rio næste år.

Danmark har ikke haft et fodboldhold med i OL-regi siden 1992.

Det danske hold slutter med seks point som nummer et i gruppe A, et point foran Tyskland. EM-favoritten måtte overraskende nøjes med andenpladsen med fem point efter 1-1 mod Tjekkiet.

Danmark skal i semifinalen den 27. juni møde nummer to fra gruppe B i Prag.

Kampen mellem Danmark og Serbien blev spillet i Generali Arena i Prag. Det skete i en noget tam atmosfære, idet blot 4297 tilskuere havde fundet frem til traditionsklubben Sparta Prags hjemmebane. De 800-900 danske fans leverede dog fin opbakning.

Landstræner Jess Thorup havde rystet posen gevaldigt i forhold til 0-3-nederlaget til Tyskland.

Riza Durmisi spillede som ventet venstre back i stedet for karantæneramte Jonas Knudsen, mens Pierre-Emile Højbjerg, Viktor Fischer og Rasmus Falk ligeledes var nye i forhold til kampen mod tyskerne.

Lasse Vigen Christensen, Pione Sisto og Nicolai Brock-Madsen var til gengæld droppet fra start.

Kampen blev indledt med nervøst dansk spil. Og efter to minutter fik serberne den første chance, da en aflevering smuttede under fødderne på Pierre-Emile Højbjerg.

Det skulle vise sig at være et varsel om den danske indsats i første halvleg.

Offensiven fungerede kun i glimt, og blandt andre Viktor Fischer fik ikke meget ud af det.

Derfor kom det nærmest ud af det blå, da Riza Durmisi efter 21 minutter lavede en god kombination med Højbjerg og kom igennem i venstre side.

Backen afleverede præcist ind til en helt umarkeret Rasmus Falk, der stemplede ind i EM-turneringen med en sikker scoring til 1-0.

Trods det uopfindsomme spil sluttede Danmark halvlegen af med to gode muligheder.

Først ramte Riza Durmisi stolpen direkte på frispark, og kort efter sendte målscorer Falk bolden lige forbi mål.

Serberne havde også deres chancer i de første 45 minutter, blandt andet da Filip Djuricic sendte bolden snert forbi Jakob Busks mål.

Anden halvleg var knapt to minutter gammel, da Danmark slog til igen.

Viktor Fischer sneg sig kløgtigt i position ved et dansk frispark, og da serberne helt glemte at dække ham op, tæmmede Ajax-spilleren indlægget og sparkede den flot i mål med et tørt skud med venstre ben.

2-0-scoringen så ud til at knække serberne, og senere var Viktor Fischer tæt på igen, inden han midt i halvlegen lod sig udskifte med Lasse Vigen Christensen.

Til sidst kom Uffe Bech og Christian Nørgaard ind i stedet for Rasmus Falk og Pierre-Emile Højbjerg, og efter slutfløjtet kunne danskerne juble over, at de har indfriet deres målsætning om at komme i semifinalen.

Jens Jønsson blev kåret som kampens bedste spiller.