U21-landsholdet må igen undvære forsvarer i skæbnekamp

Det danske U21-landshold i fodbold må igen undvære midterforsvareren Frederik Sørensen, når holdet ved EM tirsdag aften møder Serbien i den afgørende gruppekamp i Prag.

Det fortalte Danmarks landstræner, Jess Thorup, mandag på et pressemøde i Generali Arena, hjemsted for traditionsklubben Sparta Prag.

- Frederik har været på banen denne morgen, og det har været en rigtig god session for ham.

- Det udvikler sig rigtig godt, men han er ikke klar til kampen i morgen, siger Jess Thorup.

Frederik Sørensen måtte udgå tidligt med en skade i baglåret i Danmarks første EM-kamp mod Tjekkiet. Han var derfor ikke med i den anden kamp mod Tyskland.

Siden hans skade har Andreas Christensen været rykket fra den defensive midtbane og ned i midterforsvaret, hvor han har dannet duo med anfører Jannik Vestergaard.

På venstre back har Jonas Knudsen karantæne mod Serbien, og hans plads ventes overtaget af Riza Durmisi.

Før sidste runde fører Tyskland gruppe A med fire point.

Danmark og Tjekkiet følger efter med hver tre point, mens Serbien er sidst med et point.

Danmark er sikker på at gå videre til semifinalen med en sejr. Et nederlag sender definitivt danskerne ud af EM.

Hvis kampen ender uafgjort, afhænger Danmarks videre EM-skæbne af kampen mellem Tjekkiet og Tyskland, der bliver spillet på samme tid. Denne kamp må tjekkerne ikke vinde set med danske øjne.

Såfremt Danmark slutter på tredjepladsen i gruppen, er det ikke sikkert, at Jess Thorups mandskab har spillet den sidste kamp i Tjekkiet.

Hvis England onsdag aften går videre til semifinalen fra gruppe B, skal der spilles en playoff-kamp om en OL-plads mellem de to gruppetreere.

Det skyldes, at England ikke kan kvalificere sig til OL, da det ikke har været muligt at finde enighed blandt de britiske nationer om at lave et samlet hold til legene i Rio.

/ritzau/

 

Dagens Gossip