U21-landstræner: Island bliver en sindssyg svær opgave

Mens A-landsholdet stjal al opmærksomheden tirsdag, så stod det danske U21-landshold lidt i skyggen, selv om holdet står foran to afgørende playoff-kampe mod Island 10. og 14. oktober.

U21-landstræner Jess Thorup udtog tirsdag truppen på 18 spillere, hvor han måtte se bort fra formstærke Yussuf Poulsen og Uffe Bech, der i stedet kom med på A-landsholdet.

- Mange vil sige, at det er en god og nem lodtrækning for os, men det er folk, som ikke har kendskab til islandsk fodbold. De gør det godt på U- og A-niveau.

- Senest vandt deres A-landshold 3-0 over Tyrkiet i EM-kvalen. Deres U21-landshold har også kun tabt to kampe i kvalifikationen, hvor de var i gruppe med Frankrig og altså endte som toer, siger Jess Thorup til DBU's hjemmeside.

Med i den danske trup er blandt andre Jonas Knudsen, Frederik Sørensen, Jannik Vestergaard, Andrew Hjulsager og Andreas Cornelius.

Islændingene har flere gange stået i vejen for dansk fodboldsucces, og derfor er der også stor respekt for modstanderen hos Thorup.

- Senest spillede Island 1-1 på udebane mod et stjernespækket fransk hold og tabte også kun 3-4 på Island i en lige kamp. De har nogle dygtige spillere, hvoraf mange af dem spiller i udlandet; Holland, Italien og Danmark, så det bliver en sindssyg svær opgave for os.

- Når det er sagt, så har vi også fået bygget en god selvtillid op gennem 10 kampe uden nederlag i kvalifikationen, så vi er klar til udfordringen, siger Thorup.

- Vi har to svære kampe foran os. Vi har altid rigtig god opbakning på Aalborg Stadion, men denne gang er det ekstra vigtigt, så vi kan komme godt fra start og forhåbentlig kvalificere os til slutrunden.

- Derfor håber vi også på, at der kommer rigtig mange mennesker på stadion og sikrer maksimal opbakning, siger Jess Thorup.

Hjemmekampen mod Island spilles fredag 10. oktober på Aalborg Stadion, mens udekampen spilles 14. oktober. Til kampen i Aalborg er der gratis adgang.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip