U21-landstræner svæver i uvished om skadet Højbjerg

U21-landstræner Jess Thorup har ikke haft de mest optimale forberedelser til EM-slutrunden i fodbold, der begynder onsdag i Tjekkiet.

Landstræneren, der kun har haft hele sin trup samlet siden søndag, måtte før mandagens træning i Prag meddele, at profilen Pierre Emile Højbjerg er rejst til Tyskland for at lade sig behandle for en skade i baglåret.

Skaden bekymrer Jess Thorup, hvis hold onsdag spiller den første kamp ved EM mod de tjekkiske værter.

- Jeg vil helst ikke forholde mig til noget, jeg ikke ved noget om, siger han med henvisning til, at der endnu ikke foreligger en prognose for Højbjerg.

- Men det siger sig selv, at en profil som Pierre Emile er vigtig for alle hold og dermed også U21-landsholdet.

- Vi håber alle at se ham frisk og frejdig i aften. Men alt kan ske, og vi må vente på en melding, siger Jess Thorup.

Pierre Emile Højbjerg blev søndag fløjet til Tyskland, men allerede senere mandag ventes han at være tilbage i Prag, hvor U21-landsholdet er samlet.

- Det gik hurtigt. Jeg fik at vide, mens vi trænede, at man ville sende ham på et fly til behandling. Der er allerede bestilt fly retur, siger landstræneren.

Jess Thorup har i forvejen spørgsmålstegn ved spillere som Uffe Bech og Yussuf Poulsen i den offensive kæde.

Hjemme i Danmark går Ajax-spilleren Lucas Andersen rundt og holder sig klar som reserve, hvis en af de skadede spillere ikke bliver klar til EM.

Det skal afklares inden Danmarks første EM-kamp.

- Lige om lidt smækker døren. På et eller andet tidspunkt skal vi have lavet en afklaring med de her tre-fire spillere, som vi har lidt spørgsmålstegn ved, så Lucas kan få besked, siger Jess Thorup.

Ud over Tjekkiet er Tyskland og Serbien modstanderne i gruppe A.

De to bedste hold går videre til semifinalerne og kvalificerer sig samtidig til OL i Rio næste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip