U21-landstræner: Talentmassen er lige så god som før

Stærke fodboldtalenter som Jannik Vestergaard, Alexander Scholz, Frederik Sørensen, Jonas Knudsen, Youssef Toutouh, Jores Okore og Rasmus Falk er fortid på U21-landsholdet.

Profilerne er alle fra årgang 1992, som nu er blevet for gamle til at spille på U21-holdet.

Alligevel råder U21-landstræner Niels Frederiksen over en stærk trup med navne som Andreas Christensen og Lucas Andersen.

- Talentmassen er god. Vi har en rigtig fin talentudvikling i Danmark.

- I den U21-årgang, som lige er færdig, var der også mange talenter, og det er der også i den nye årgang, som jeg ser det.

- Det kan godt være, at der ikke er lige så mange store profiler, som der var i den seneste. Men det vil der være om to år. Der kan man sammenligne de to årgange - dem der lige er stoppet, og dem der kommer ind nu.

- Så fødekæden ser god ud. Der er også spillere, som ikke er med denne gang, der kan komme med senere, siger Frederiksen.

Efter at have været U21-landstræner i lidt over en måned har den tidligere Lyngby- og Esbjerg-træner fundet sig godt til rette i jobbet.

- Det er super spændende. Det er et fedt job, og jeg har fået et godt indtryk af både de spillere, jeg skal have med at gøre, og hele organisationen i DBU.

- Det er et anderledes job end at være superligatræner, men det er også meget interessant. Jeg synes, det er et privilegium at få lov til at arbejde med de allerbedste unge spillere.

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang med at spille de her spændende EM-kvalifikationskampe, som er noget andet end superligakampe. Jeg håber, vi præsterer, siger han.

Fredag aften skal U21-landsholdet i aktion for første gang i EM-kvalifikationen mod Wales, som både har vundet over Bulgarien og Luxembourg og dermed ligger nummer et i gruppen.

Fire dage senere skal Danmark dyste mod Bulgarien, som på gruppens andenplads er noteret for seks point efter tre kampe. Begge kampe spilles i Aalborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip