U21-landstræner: To udekampe skal give seks point

Det skal give seks point, når det danske U21-landshold fredag i denne uge og tirsdag i næste uge møder henholdsvis Luxembourg og Armenien på udebane i EM-kvalifikationen.

Det siger Niels Frederiksen, der er cheftræner for U21-landsholdet. Men samtidig advarer han mod at tage sejre for givet i kampene mod gruppens to svageste hold.

- Det er vores ambition at få seks point ud af de to kampe, og det synes jeg også, vi skal være stærke nok til at få, for det vil give os et fantastisk udgangspunkt inden de sidste fire kampe.

- Men jeg er også bevidst om, at der ikke er nogle nemme landskampe, det har jeg hurtigt lært. Og der er specielt ikke nogle nemme udekampe mod hold, der bare stiller sig ned og forsvarer.

- Så ja, vi skal være dygtige nok til at få seks point i de to kampe, men vi har respekt for, at det ikke bare bliver nemt, siger Niels Frederiksen.

Efter de første fire kvalifikationskampe har Danmark fået ti point. Det rækker til en andenplads et point efter Wales, der har spillet en kamp mere end danskerne. Modsat har Luxembourg og Armenien i bunden af gruppen kun et point hver.

Lige som på det danske A-landshold har Niels Frederiksen udfordringer med at besætte pladsen helt i front. Kenneth Zohore var oprindeligt udtaget som eneste klassiske boksangriber, men han har meldt afbud, hvorfor den noget mindre Viktor Fischer er indkaldt.

- Det er en af de positioner, som udfordrer os en lille smule. Vi har nogle forskellige valgmuligheder, og tidligere har vi haft Marcus Ingvartsen fra FC Nordsjælland med.

- Han er ikke en stor tankcenterforward, men han spiller også angriberpositionen og fylder mere. Han er bare skadet nu.

- Den trup, vi har, giver muligheder for at benytte spillere lidt ude af position som angriber. Så vi er ikke dårligt stillet, men det er samtidig ikke et sted, hvor vi har en seks-syv alternativer, siger Niels Frederiksen.

Ud over de allerede nævnte lande konkurrerer Danmark også med Bulgarien og Rumænien om at vinde kvalifikationsgruppen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip