U21-landstræner: Vi har lært af 0-0-skuffelsen

Det danske U21-landshold kæmpede og sled forgæves i 90 minutter for at finde et middel til at åbne den massive islandske forsvarsmur i fredagens EM-playoff-kamp, der endte 0-0.

Islændingenes tilgang kom ikke bag på danskerne, men alligevel kneb det med at skabe chancer, og det skal ændres til returkampen, hvor billetten til EM i Tjekkiet næste sommer bliver uddelt.

- Hvis vi ser på den første kamp, må vi erkende, at vi manglede kvalitet i de afgørende afleveringer og indlæg, siger U21-landstræner Jess Thorup.

Han beordrede i anden halvleg af fredagens kamp sine spillere til at forsøge sig mere over fløjene, hvilket er helt forskellig fra holdets sædvanlige tilgang til kampene.

Det blev det ikke synderligt bedre af, og det er en af de vigtige erfaringer, som Thorup tager med i forberedelserne til returkampen i Reykjavik på tirsdag.

- Nu skal vi bruge de næste dage på at analysere kampen og se den igen. Men jeg har allerede gjort mig nogle tanker om, hvad vi skal lave om, og hvad der skal blive bedre i returkampen, siger han.

Danskerne skal øve sig i at sætte yderligere fart i spillet, så man dermed kan stresse det islandske forsvar. Og Thorup skal også finde en løsning på, hvordan kreative folk som Danny Amankwaa, Lucas Andersen og Nicolaj Thomsen kan få bolden i områder, hvor de kan gøre en forskel.

- Island havde selvfølgelig læst os og set, at vi er dygtige til at spille i mellemrummene. Der gjorde de det trangt for os, så vi ikke havde plads til at sætte vores vævre spillere i scene, analyserer Jess Thorup.

Kamp nummer to spilles i tirsdag aften 18.15 dansk tid i Reykjavik.

/ritzau/

 

Dagens Gossip