U21-spillere ser spænding og faldgruber i ny struktur

Hvis Dansk Boldspil-Unions bestyrelse i næste uge giver det blå stempel, får Alka Superligaen en ny struktur fra 2016/17-sæsonen.

Flere af de danske spillere, der i øjeblikket er med ved U21-EM i Tjekkiet, kan blive en del af den nye struktur, der betyder, at Superligaen bliver udvidet fra 12 til 14 hold.

- Jeg synes, det lyder spændende. Hvis det kan hjælpe os til at få en stærkere liga, så er det helt fantastisk, siger Randers FC-angriberen Nicolai Brock-Madsen.

I den nye struktur skal de 14 hold mødes ude og hjemme over samlet 26 kampe, hvorefter de seks bedste hold møder hinanden i et slutspil med yderligere 10 kampe om mesterskabet.

De otte dårligste hold deltager i et nedrykningsspil, hvor kun nummer 14 rykker direkte ned.

Nummer 12 og 13 skal spille playoff-kampe mod nummer to og tre i 1. division, hvor der kun bliver én direkte oprykker.

- Det giver mulighed for, at man kan spille mere attraktiv og offensiv fodbold, når kun ét hold rykker direkte ned. Det giver noget luft. Jeg tror, det kan blive godt, siger Nicolai Brock-Madsen.

AaB'eren Nicolaj Thomsen er ligeledes positivt indstillet over for den kommende struktur.

- Det lyder spændende, og det bliver helt klart attraktivt for fansene.

- Det bliver samtidig lidt specielt med, hvordan det kommer til at fungere. Hvis man for eksempel ligger nummer et i lang tid, så kan man smide det hele væk i et slutspil, siger Nicolaj Thomsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip