U21-talenter vil erobre EM-billetten med kendte våben

Det danske U21-landshold havde voldsomme problemer med at knække det islandske forsvar i den første playoff-kamp om EM-billetterne fredag aften.

0-0 blev det i en yderst chancefattig kamp, hvor det defensive islandske hold fik held til at lukke ned for det danske mellemrumsspil, der har fejret mange triumfer igennem det seneste år.

Men i den danske trup er der fortsat så stor tro på konceptet, at publikum godt kan forberede sig på et dansk hold, der griber tirsdagens returkamp an på nogenlunde samme måde.

- Vi leder videre efter det rette værktøj til at komme igennem deres forsvar, men vi har også stor selvtillid, så vi er overbeviste om, at vi finder en løsning på det, siger Lasse Vigen Christensen.

- Det kan godt tænkes, at vi griber det an på samme måde. Det, vi gør, er også i henhold til den taktik, Island spiller efter. Hvis de kommer på samme måde som sidst, er vi nødt til at gøre de samme ting som i fredags – bare bedre, siger Fulham-spilleren.

En dansk scoring i Reykjavik tvinger Island til at lave to mål, men det betyder ikke, at det er danskerne, der kan være bedst tjent med 0-0-resultatet fra Aalborg.

- Jeg synes ikke, vi er kommet tættere på EM, siger forsvareren Frederik Sørensen.

- Vi står foran en meget svær kamp deroppe. Vi er nok stadig favoritter, men vi skal gøre arbejdet færdigt, siger han.

Han hælder også til, at det danske talenthold fortsætter med at spille bolden rundt og tålmodigt vente, til chancen byder sig.

- Hullerne er der, vi skal bare finde dem. I den første kamp manglede vi lige det sidste for at skabe chancerne, og det skal vi ændre. Vi ved, hvad Island kommer med, og der er ikke så meget hokuspokus over det.

- De står godt på banen, og det gav os problemer i den første kamp. Men Jess Thorup og de øvrige i trænerteamet er gode til at lave taktiske oplæg, og mon ikke vi finder en løsning sammen, siger Frederik Sørensen.

Lasse Vigen Christensen brændte Danmarks eneste oplagte målchance i den første kamp, da han blev spillet fri af Alexander Scholz efter et flot timet dybdeløb - en opskrift, der har givet holdet mange målchancer igennem EM-kvalifikationen.

Men mod Island var det derudover sparsomt med de offensive opmuntringer.

- Jeg vil hellere end gerne løbe dybt, men det er virkelig svært, når der ikke er et rum bag deres forsvar, siger Lasse Vigen Christensen, der erkender, at islændingene for sjældent blev bragt i problemer.

- Det lette er at sige, at vi spillede for langsomt. Måske skal vi blive bedre til bare at spille bolden hurtigere rundt og se de muligheder, der opstår undervejs, siger han.

Det dansk-islandske dobbeltopgør skal afgøres tirsdag aften på Islands nationalstadion, Laugardalsvöllur i Reykjavik.

Hvis det ender målløst igen, skal de to hold i forlænget spilletid og eventuelt straffesparkskonkurrence.

/ritzau/

 

Dagens Gossip