UCI forsvarer farlig OL-rute

Cykelsportens øverste organ, Den Internationale Cykelunion (UCI), siger, at det ikke er OL-rutens skyld, at flere landevejsryttere er kommet alvorligt til skade efter styrt på vejene omkring Rio.

Den hollandske kvindelige rytter Annemiek van Vleuten brækkede tre ryghvirvler og fik hjernerystelse, da hun styrtede på nedkørslen på Vista Chinesa-rundstrækningen.

Mandag lå hun stadig på hospitalet, skriver Reuters.

Lørdag styrtede mændene Vincenzo Nibali og Sergio Henao på samme nedkørsel. Nibali brækkede kravebenet, og Henao fik brud på bækkenet. Richie Porte brækkede et skulderblad.

Ruten har fået kritik af ryttere og af kommentatorer. Blandt andet den tidligere olympiske mester på bane Chris Boardman har kaldt ruten decideret farlig.

Men det afviser UCI, at den var.

- Ruten til landevejsløbet i Rio 2016 var omhyggeligt designet og var grundigt testet i prøveløb og i træning, lyder det fra UCI, skriver Reuters.

- Vi gør vores ypperste for at lægge sikre, udfordrende ruter, men desværre forekommer der nogle gange styrt som følge af en kombination af flere faktorer.

Nedkørslen med de hårde sving var omkranset af høje, skarpe kantsten.

Chris Boardman, som kommenterede løbet for BBC, siger, at faren var åbenlys.

- Jeg tog ned og så på ruten, og jeg så de kanter. Vi vidste, at det var langt mere end teknisk krævende: det var farligt, siger Chris Boardman.

Amerikaneren Mara Abbott, som jagtede Van Vleuten, da hollænderen styrtede med hovedet først og ramte en af de høje kantsten, siger, at der var noget "underligt" ved vejen, hvor hollænderen røg i asfalten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip