UCI-præsident taler for natlige dopingtest i Touren

Står det til præsidenten for den internationale cykelunion (UCI), skal det være tilladt at dopingteste cykelrytterne i Tour de France om natten.

- Det er en mulighed (at det bliver lovligt at teste om natten, red.). Intet hold skal tro, at de kan undslippe på dette niveau, siger Brian Cookson til den franske avis Le Monde.

Ifølge det internationale dopingagenturs (Wada) nye regelsæt er der åbnet for at teste rytterne om natten, da man kan teste på "alle tidspunkter."

Det samme opfordrede Anti Doping Danmarks (ADD) og Danmarks Idrætsforbunds (DIF) rapport om doping i dansk cykelsport til, da den for nylig udkom.

Det er endnu ikke tilladt at teste rytterne om natten ifølge fransk lovgivning, og skulle det blive indført, vil det tidligst blive tilladt efter dette års Tour de France.

- Det er ikke lovligt at teste om natten i øjeblikket, men man bør ikke være dogmatisk omkring dette emne, siger præsidenten for den franske antidopingorganisation (AFLD), Bruno Genevois.

De franske regler tillader at dopingteste fra klokken 06.00 om morgenen. Det er AFLD, der på vegne af UCI står for at dopingteste under Touren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip