UCI vil se Astana-rapport før licens-deadline

I sidste uge meldte den internationale cykelunion UCI ud, at man senest onsdag 10. december ville træffe en afgørelse med hensyn til de to uafklarede ansøgninger om en World Tour-licens for næste år.

Men meget tyder på, at denne deadline også kan blive overskredet, i hvert fald hvad angår det kasakhiske cykelhold Astana.

UCI-præsident Brian Cookson fortæller til Velonews, at man har bedt den italienske olympiske komité Coni om at få indsigt i den endnu ikke offentliggjorte Padua-rapport, efter at italienske medier har refereret detaljer fra den de seneste dage.

- Vi kan ikke handle på baggrund af information fra medierne. Vi er nødt til at se dokumenterne selv, siger Cookson til Velonews.

Han skal onsdag mødes med unionens licenskommission, og her vil man beslutte, om der er brug for mere tid til at behandle licensansøgningen.

Det er nye oplysninger om, at den dopingdømte læge Michele Ferrari har mødtes med holdet sidste efterår, som har vakt opsigt.

Kombineret med de to tilfælde af doping på Astana i år samt tre positive prøver blandt ryttere på holdets kontinentalteam, som gør sagen til en varm kartoffel for cykelunionen.

UCI nægtede i 2012 cykelholdet Katusha licens af lignende årsager, men sagen endte i CAS, hvor russerne fik ret.

Omvendt kan cykelsporten dårligt leve med at have dopingmistænkte hold med på allerhøjeste niveau.

Derfor tænker unionen sig formentlig ekstra om i den aktuelle sag, og det kan altså betyde, at Jakob Fuglsangs mandskab må vente endnu længere på at få besked om næste sæson.

Det andet hold, der endnu ikke har fået svar på sin World Tour-ansøgning, er Europcar, som har haft svært ved at få budgettet til at hænge sammen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip