To ud af tre lærere overvejer at skifte job

Lærernes motivation er helt i bund få måneder, før de skal til at løbe den nye store skolereform i gang. Det viser en rundspørge, som DR Nyheder foretaget.

842 tilfældigt udvalgte lærere har deltaget i rundspørgen, og det ser ikke godt ud for lærernes arbejdsglæde:

65 procent af de adspurgte svarer, at de overvejer at forlade lærerfaget.

I juni 2013 vedtog regeringen - der dengang også omfattede SF - en aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative om en ny folkeskolereform. Og det er blandt andet indholdet i reformen, der har fået lærernes arbejdsglæde til at skrabe bunden.

63 procent af lærerne svarer, at reformen er den væsentligste årsag til, at de har lyst til at forlade lærergerningen.

Især de nye regler for lærernes arbejdstid, der betyder, at de ikke længere har frihed til at forberede sig til undervisningen derhjemme, gør ondt.

75 procent af dem, som overvejer at skifte at skifte, svarer, at de nye arbejdstidsregler giver dem lyst til at forlade jobbet.

Efter sommerferien vil det være obligatorisk for lærerne at forberede sig på skolen.

Men flere lærere mener, at reformen vil betyde, at de vil møde dårligere forberedte op til undervisningen, fordi de ifølge folkeskoleaftalen skal undervise to klokketimer mere per uge.

Det er dog ikke nyt, at så stor en procentdel af lærerne i undersøgelser giver udtryk for, at de overvejer at forlade deres job.

I 2006 viste en undersøgelse fra Danmarks Pædagogiske Universitet også, at to ud af tre lærere i hel en årgang dengang overvejede at skifte job.

/ritzau/

 

Dagens Gossip