To ud af tre virksomheder har sorte tal på bundlinjen

Det danske erhvervsliv er godt i gang med at træde ud af finanskrisens skygge, og flere og flere af selskaberne melder nu om overskud.

To ud af tre selskaber kan således notere positive tal ud for bundlinjen i deres årsregnskaber. Det fremgår af en undersøgelse, som er fortaget af Experian og FSR – danske revisorer.

- Når to ud af tre virksomheder kan melde om overskud, så går det bedre, end vi har set i flere år, siger erhvervspolitisk direktør hos FSR - danske revisorer, Tom Vile Jensen.

- I 2010 var det for eksempel kun hver anden virksomhed, der kunne melde om overskud. Så virksomhederne kæmper sig dygtigt tilbage, fortsætter han.

Når flere danske virksomheder skifter de røde tal på bundlinjen ud med sorte tal, er der naturligt nok også færre selskaber, der kører med underskud.

Ifølge Tom Vile Jensen er det revisorernes forventning, at fremgangen vil fortsætte, og at erhvervslivet vil klare sig bedre i løbet af 2014.

- Men trods fremgangen de seneste år er der trods alt et stykke vej til niveauet i 2008, hvilket også afspejler sig i, at der fortsat er en del virksomheder, som har det svært, siger direktøren.

I 2008 var der ifølge undersøgelsen 68,9 procent af selskaberne, der kørte med et overskud. Seks år efter er det i stedet 65,6 procent af selskaberne.

Ses der på de brancher, hvor flest selskaber kæmper med underskud, er det inden for kultur, forlystelser og sport samt overnatning og restauration. Til gengæld er det inden for fast ejendom, transport og godshåndtering, at færrest selskaber har underskud.

Rundt regnet er det nu 125.000 af de danske selskaber, der kører med overskud, mens 66.500 selskaber døjer med røde tal på bundlinjen.

Undersøgelsen bygger på godt 190.000 selskabers senest indsendte årsregnskab per 30. juni 2014.

/ritzau/

 

Dagens Gossip