Udbrud af menneskefarlig fugleinfluenza i Indien

Der er konstateret et udbrud i Indien af den særligt frygtede fugleinfluenza af typen H5N1, som kan smitte og være dødelig for mennesker, skriver verdensorganisationen for dyresundhed, OIE.

Eksperterne fra OIE er dog ikke umiddelbart bekymret over situationen i verdens næstmest folkerige land, da der tidligere er set udbrud i Indien, uden at mennesker af den grund er blevet smittet.

Det senest bekræftede smittetilfælde med et menneske var i 2003.

200.000 ænder er fjernet fra produktionen, efter at den smitsomme type af fugleinfluenza er konstateret i staten Kerala. De indiske fødevaremyndigheder har tidligere slået fast i en rapport om udbruddet, at der ikke var tale om H5N1. Den udmelding har de nu ændret.

H5N1 kan være dødelig for mennesker. Næsten 400 mennesker døde, og hundredmillioner af kyllinger måtte lade livet til fugleinfluenzaen, da smitten i 2005 og 2006 spredtes fra Asien til Europa og Afrika.

Siden dengang har Indien fjernet 6,4 millioner fugle på grund af influenzaen, oplyser fødevaremyndighederne i landet.

Den seneste måned er der konstateret fugleinfluenza af typen H5N8 i besætninger med kyllinger og ænder i Tyskland, Holland og Storbritannien.

H5N8 er ikke farlig for mennesker, men yderst farlig for kyllinger, mens ænder kan bære smitten uden at blive syge.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip