Uddannelsesdød i provinsen: DF vil gå i mod besparelser

Dansk Folkeparti vil gøre meget for at undgå, at der bliver lukket uddannelsessteder i provinsen.

Det siger partiets uddannelses- og forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, efter at de danske professionshøjskoler i Berlingske advarer om lukning af uddannelsessteder i provinsen.

- Ministeren har jo selv sagt, at han ønsker flere uddannelser placeret decentralt. Så kan vi ikke samtidig lukke uddannelser. Vi er nødt til at diskutere, hvad vi egentlig sætter i gang, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

De kommende fire år skal professionshøjskolerne årligt beskære budgetterne med to procent. Frem til 2019 bliver det samlet til cirka 842 millioner kroner. Alene i 2019 beløber det sig til mere end 340 millioner.

Besparelserne på professionshøjskolerne, der uddanner pædagoger, lærere, sygeplejersker, socialrådgivere og fysioterapeuter, kan betyde, at en række mindre uddannelsessteder i provinsen trues af lukning, skriver Berlingske.

Nu vil Jens Henrik Thulesen Dahl tage problemstillingen op med ministeren for at finde frem til, om der skal justeres på de udmeldte besparelser, eller om der eventuelt kan føres nogle penge tilbage til udvalgte steder.

- Vi er nødt til at se på, hvilke muligheder der er, og om de besparelser skal gennemføres på den måde, som regeringen har lagt op til, siger han.

Venstre tror på, at det er muligt at gennemføre milliardbesparelserne og samtidig bevare muligheden for at kunne tage en uddannelse uden for de største byer, siger partiets uddannelses- og forskningsordfører, Anni Matthiesen:

- Det er en stor sparerunde, som uddannelsesinstitutionerne skal igennem, og det er en vanskelig opgave, men det rokker ikke ved, at vi er nødt til at finde pengene, og det gælder også uddannelsesstederne, siger hun.

Anni Matthiesen understreger, at det fortsat er Venstres politik at ville etablere nye uddannelser i provinsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip