Uden for slottets mure er tavsheden at spore efter kronprins Frederik-skandalen - men nu deler ekspert overraskende nyt

Skrevet af Emil Martesen

20 uger siden

|

27/12/2023
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Nu deler eksperten overraskende nyt.

Dagens topnyheder

I den danske kongefamilie hersker der fortsat en tordnende tavshed omkring kronprins Frederiks omdiskuterede tur til Madrid, hvor han blev set i selskab med den mexicanske jetsetter Genoveva Casanova. Denne tavshed, som har varet siden rygterne først begyndte at svirre i november, er ifølge ekspert i shitstorms, William Atak, et bevidst valg fra kongehusets side for at undgå at tabe ansigt.

Han lægger heller ikke skjul på, at det bliver svært for kongehuset nogensinde at få et ord ud omkring den omdiskuterede sag.

Kongehuset, som traditionelt holder kortene tæt til kroppen, har fastholdt en strategi om ikke at kommentere rygter, en strategi der synes at fortsætte trods gentagne forsøg fra pressen på at få en udtalelse:

"Kongehuset og dets rådgivere havde højst sandsynligt ikke forventet, at denne historie ville blive så stor, og nu er de nødt til at holde fast i den oprindelige strategi for ikke at tabe ansigt, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

"Så der håbes nok lige nu på, at offentligheden med tiden glemmer sagen, og at deres beslutsomme tavshed i sidste ende alene tolkes og huskes som et stærkt og beslutsomt kongehus, der ikke bukker under for et pres fra medierne".

William Atak forklarer videre, at kongehuset sandsynligvis ikke havde forudset, hvor stor denne historie ville blive, og nu ser de ingen anden udvej end at fastholde deres oprindelige linje for at bevare en facade af styrke og beslutsomhed.

Denne beslutsomme tavshed er dog ikke uden konsekvenser.

Han antyder, at selvom kongehuset måske håber på, at offentligheden med tiden vil glemme sagen, vil medierne fortsat bringe den op, især i situationer hvor kronprinsesse Mary rejser alene med børnene. Dette efterlader en langvarig skygge over kronprinsparret, en skygge som kun kan forsvinde, hvis kongehuset finder det rette øjeblik til at adressere rygterne - sande eller falske.

Spørgsmålet er nu, om dronning Margrethe vil nævne denne skandale i sin kommende nytårstale, som hun tidligere har gjort med andre familiære udfordringer. Atak tvivler på dette, idet han mener, at det ville være imod kongehusets nuværende strategi om at bevare privatlivets fred og ikke bidrage til spredning af rygter.