Udenlandske hjælpearbejdere dræbt i Afghanistan

admin

|

24/07/2014

Dagens topnyheder

To finske kvinder, der var i Afghanistan for en international kristen organisation, er blevet dræbt af ukendte gerningsmænd, oplyser de lokale myndigheder i byen Herat i det vestlige Afghanistan.

- De to kvinder, der blev skudt, arbejdede i sundhedssektoren for en udenlandsk hjælpeorganisation i Herat, oplyser provinsens guvernør, Fazlullah Wahidi, til nyhedsbureauet Reuters.

Kvinderne blev angiveligt skudt, da to bevæbnede mænd på en motorcykel kørte op på siden af kvindernes taxi og begyndte at skyde ind i bilen.

En talsmand fra det afghanske indenrigsministerium oplyser, at en person blev tilbageholdt kort efter angrebet, men de to gerningsmænd på motorcyklen eftersøges. Der er endnu ingen gruppe, der har påtaget sig skylden for drabene.

Det afghanske indenrigsministerium oplyser, at kvinderne arbejdede for organisationen International Assistance Mission - en kristen gruppe, der har været til stede i Afghanistan siden 1966 for at udføre hjælpearbejde i det fattige og uroplagede land.

Den samme organisation blev for fire år siden angrebet af Taliban, som dræbte otte udenlandske hjælpearbejdere. Taliban forklarede angrebet med, at hjælpearbejderne var missionærer.

I juni blev en indisk hjælpearbejder, der også var udsendt af en kristen organisation, ligeledes dræbt i den samme provins.

I et andet angreb blev seks civile personer dræbt og 28 såret, da en bombe, der var monteret på en motorcykel, eksploderede i den nordlige provins Takhar.

Angrebene falder på et følsomt tidspunkt for Afghanistan, der lige nu er i gang med en genoptælling af præsidentvalget efter beskyldninger om stemmefusk.

/ritzau/Reuters