Udenlandske investeringer skaber 1700 nye job i Danmark

Skrevet af admin

03/03/2016

Dagens topnyheder

Det lykkedes sidste år Udenrigsministeriet at tiltrække 1700 nye job til Danmark, viser en årsopgørelse fra organisationen Invest in Denmark, der hører under netop Udenrigsministeriet.

De 1700 job er det højeste antal, som den diplomatiske jobindsats har medført, siden den blev oprettet.

- Jeg er utrolig glad på Danmarks vegne. Danmark har brug for udenlandske investeringer for at øge vores produktivitet og velstand. Her spiller Invest in Denmark en vigtig rolle, siger udenrigsminister Kristian Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Det hidtil bedste år var 2011, hvor 1296 nye job kom til Danmark på baggrund af Invest in Denmarks arbejde.

Med til forklaringen på 2015-resultatet hører dog, at Udenrigsministeriet for første gang medregner antallet af anlægsjob ved særligt store anlægsinvesteringer, hvor der vil være et stort antal anlægsjob i mere end et år. Det tal står alene for 400 ud af de 1700 job.

Ifølge Kristian Jensen vil regeringen fremover øge indsatsen for at tiltrække endnu flere udenlandske investeringer.

- Selv om 2015 var et rekordår for Invest in Denmark, lykkedes det kun at tiltrække én svensk investering til Danmark og ingen norske. Det er jeg overbevist om, at vi kan gøre bedre.

- Vi udsender derfor to nye investeringsrådgivere til ambassaderne i Oslo og Stockholm, der skal hjælpe endnu flere norske og svenske virksomheder til at se mulighederne i Danmark, siger Kristian Jensen.

De nye investeringer i 2015 var hovedsageligt inden for grøn teknologi og it.

2015 var også året, hvor det kom frem, at Apple vil investere 6,3 milliarder kroner i et nyt datacenter i Viborg. Ifølge den tidligere regering var det Invest in Denmarks fortjeneste, at Apple valgte Danmark som placering.

Ifølge Viborg Kommune bliver byggeriet den største udenlandske anlægsinvestering, der til dato bliver placeret i Danmark, og det vil i de kommende år skabe mange hundrede arbejdspladser.

/ritzau/