Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Libyen

Skrevet af admin

17/07/2014

Mest læste i dag

Efter flere uroligheder i Libyen frarådes alle rejser nu til hele det nordafrikanske land.

Samtidig opfordres alle danskere, der måtte opholde sig i libyske Benghazi, til at forlade byen, oplyser Udenrigsministeriet onsdag aften på sin hjemmeside, hvor rejsevejledningen til Libyen er blevet opdateret.

- Der er en høj risiko for terror og kidnapning i Libyen. Der er risiko for civile uroligheder og væbnede sammenstød blandt andet i Tripoli (Libyens hovedstad, red.), skriver Udenrigsministeriet og fortsætter:

- Der er stigende kriminalitet i Libyen.

Skulle danskere på trods af anbefalingerne vælge at rejse til det uroplagede land, bør man ifølge Udenrigsministeriet gennemføre besøget med de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, som et ophold kræver - herunder professionel rådgivning.

Den opdaterede rejsevejledning kommer ovenpå en række voldsomme uroligheder. Blandt andet kom den internationale lufthavn i Tripoli sent mandag aften under beskydning.

Ifølge en soldat, der var på stedet, endte to personer med at blive dræbt, mens 90 procent af alle de parkerede fly i lufthavnen blev ødelagt.

Derudover blev syv personer søndag dræbt i samme lufthavn, hvor 36 personer endte med at blive såret under kampe. Øjenvidner fortalte om eksplosioner, skudsalver, raketter og kraftig røg fra lufthavnen.

Efterfølgende er Tripolis internationale lufthavn lukket på grund af kampene mellem rivaliserende militser.

/ritzau/