Udenrigsministeriet fraråder unødige rejser til Gaza

Udenrigsministeriet fraråder nu alle unødvendige rejser omkring Gazastriben. Det sker i kølvandet på den senere tids mange raketangreb i området.

Ifølge ministeriet er der "fortsat risiko for terroraktioner". Og man henholder sig til, at de israelske myndigheder tirsdag har udstedt raketangrebsvarsel til alle borgere op til 40 kilometer fra Gaza.

Udenrigsministeriet fraråder derfor ikke-nødvendige rejser til området inden for 40 kilometers-grænsen til Gaza. Raketangreb ud over 40 kilometers-grænsen kan dog ikke udelukkes, understreges det samtidig.

Rejsende anbefales at holde sig opdateret om udviklingen og at udvise forsigtighed i nærheden af grænserne til Syrien, Libanon og Egypten og i området nær Gazastriben ved Middelhavet.

Konflikten mellem Israel og Hamas er blevet optrappet siden bortførelsen og drabene på tre jødiske teenagere og et efterfølgende drab på en palæstinensisk teenager.

Hamas har tirsdag meddelt, at alle israelere vil være mål for den islamiske organisation, efter at et israelsk bombeangreb på et hus i Khan Yunis i det sydlige Gaza kostede syv mennesker livet, rapporterer nyhedsbureauet AFP.

Kort tid efter har Israel skudt en raket ned over Tel Aviv affyret fra Gaza. Den ramte dermed ud over 40 kilometers-grænsen, da den israelske storby ligger cirka 75 kilometer nord for Gaza.

Israels parlament har samtidig givet landets militær grønt lys til at indkalde 40.000 soldater af reserven forud for en mulig landoperation i Gazastriben, skriver israelske medier.

/ritzau/

 

Dagens Gossip